Arpa ve Güneş
Baharın yağmuru, yazın güneşi, çiftçilerin gayretiyle buluşur. Biranın en önemli
içeriği olan maltın ortaya çıkması için gereken arpa özenle yetiştirilir ve toplanır.
Türk Tuborg, bira için özel üretilmiş ülkemizin ve dünyanın en iyi kaliteye sahip tescilli/sertifikalı
maltlık arpalarını kullanır. Biraya o eşsiz tadını, aromasını ve rengini veren arpalarımızın
tamamı 1. sınıf maltlık arpadır.
Malt
Özenle seçilen arpalar, fabrikaya dek yaptıkları yolculuğun yorgunluğunu,
“ıslatma” denilen süreçte, dinlendirildikleri suda atarlar.
Ardından, özel havuzlara alınan arpalar çimlendirilir ve
malt haline gelmeleri için fırınlarda kurutulur.
Genetiği ile oynanmış, hormonlu, kimyasal işlem görmüş,
düşük kaliteli hiçbir hammadde kullanılmaz.
Mayşeleme
Ortaya çıkan malt, mayşe formuna kavuşması için
tek kaynaktan elde edilen suyla karıştırılır ve özel kazanlara alınır.
Sonra mayşenin en doğal şekilde oluşumuna giden sabırlı bir bekleyiş başlar.
Süreç, dışarıdan katkı maddesi, enzim, pirinç, şeker, şeker şurubu,
glukoz, fruktoz ve mısır vb eklenmeden %100 doğal yöntemlerle gerçekleşir.
Şerbetçiotu
Mayşe, filtrelenerek fazlalıklarından arındırılınca, ortaya “şıra” çıkar.
Ardından, biraya karakteristik lezzetini veren şerbetçiotu
şıraya eklenerek özel olarak tasarlanmış kazanlarda kaynatılır.
Ürettiğimiz biralarda dünyanın en kaliteli ve
tamamen doğal yollarla üretilmiş şerbetçiotları kullanılır.
Fermantasyon ve Olgunlaşma
Şıra, uygun fermantasyon sıcaklığına kadar soğutulur.
Saflaştırılmış bira mayası, şırayla buluşur.
Maya şırayı alkol, aroma ve karbondioksit üreterek biraya dönüştürür.
Bu aşamalarda dışarıdan enzim veya koruyucu madde eklenmez.
Şimdi sıra, istenen tat ve aromaya ulaşmaya gelir.
Bira soğutularak dinlendirilir ve olgunlaşması sağlanır.
Filtreleme
Aroma ve tat doğru bileşime ulaştığında bira şişelenmeye hazırdır.
Bira berrak görünüme ulaştırılmak için filtreleme odasına doğru yol alır.
Şişeleme & Kutulama
Sterilize edilen şişe, kutu ve fıçılar; taşıma bandı üzerinde birayla doldurulur.
Dolum sürecinde, biranın köpürmesini engellemek için bu işlem basınç altında gerçekleşir.
Tüm bu aşamaların ardından, bira dolan ambalajlar dağıtım merkezine gönderilir.