ALMAN SAFLIK YASASI Nedir?
ALMAN SAFLIK YASASI’na uygun olarak üretim yaptığımız, bağımsız, tarafsız ve yetkin bir kurum olan Münih Teknik Üniversitesi Araştırma Merkezi tarafından tescillendi!
1516’dan beri yürürlükte olan Alman Saflık Yasası, dünyanın en köklü tüketici koruma yasası olarak bilinmektedir.
Bu yasaya göre bira üretiminde kullanılan tüm hammaddelerin doğal, saf ve yüksek kalite standartlarında olması gerekir. Aynı zamanda üretim sürecinin her aşamasında saflığı koruyan geleneksel yöntemler kullanılmalıdır.
Hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden sadece dört hammadde (Su, %100 Malt, Şerbetçiotu ve Maya) ile üretim yapılmalıdır. Üretimin hiçbir aşamasında pirinç, şeker, şeker şurubu, glukoz, fruktoz, mısır, dışarıdan enzim veya koruyucu madde eklenmez!
Genetiği ile oynanmış, hormonlu, kimyasal işlem görmüş, düşük kaliteli hiçbir hammadde kullanılmaz.
Alman Saflık Yasası’na göre hem hammaddelerin, hem üretim aşamalarının, hem de biranın; uzun, zor ve detaylı bir teknik analiz, kontrol, denetleme ve belgeleme sürecinden geçmesi gerekir.
Bu sürecin devamlılığını sağlamak için kontroller düzenli olarak devam eder.
Münih Teknik Üniversitesi Weihenstephan Biracılık ve Gıda Kalitesi Araştırma Merkezi 132 yıl önce Bavyera’da kurulan Münih Teknik Üniversitesi Weihenstephan Biracılık ve Gıda Kalitesi Araştırma Merkezi, bağımsız, tarafsız ve yetkin bir kurumdur.
Geçmişinde Nobel ödüllü 17 profesör barındıran Münih Teknik Üniversitesi’nin ana enstitülerinden biridir.